it-færdigheder

Standard

Danmark er et af de lande i verden, som bruger flest penge på it. Men dog alligevel scorer danske skoleelever under gennemsnittet i it-færdigheder. Eksperter peger på, at relationer og kontakt mellem lærer og elev skal prioriteres, hvis eleverne skal have udbytte. Formentlig kan samme konklusion drages på dagtilbudsområdet. Det er ikke iPaden, det er ikke spil eller programmerne som styrker børns læring, det er kontakten mens vi spiller spil eller laver film med iPaden, som kan gøre noget godt for børnenes viden om verden og sproget.

Det harmonere godt med de øvrige undersøgelser vi har set, som viser, at den menneskelige hjerne bedre husker noget, der er læst på papir end noget, de er læst på en skærm.

En sørgelig konklusion i den nye rapport om Pisa er, at de børn, som tilbringer mest tid med computeren i skolen og hjemme føler sig mest ensomme. Digitale medier skal bruges interaktivt – og vi må have respekt for at undersøgelse på undersøgelse viser, at de ikke i sig selv gør noget godt for læring.
http://www.dr.dk/…/ekspert-dyre-it-indkoeb-goer-ikke-elever…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s